De fonkelende statistieken van Epolo

De fonkelende statistieken van clean-sheet-koning Epolo: al 30 reddingen

Vandaag om 15:41

Acht wedstrijden achter de rug, slechts drie tegendoelpunten. Het zijn cijfers die voor Standard Luik gelden, en in het bijzonder ook voor Matthieu Epolo. De jonge doelman breekt helemaal door op Sclessin. Zijn statistieken ogen ronduit verbluffend.

Als opvolger van Arnaud Bodart had Epolo grote schoenen om te vullen, maar zijn wittebroodsweken zijn erg succesvol verlopen. Vrijdag tegen Union Saint-Gilloise (0-0) hield het jeugdproduct al voor de zesde keer op acht matchen de nul. Amper drie keer moest hij zich omdraaien tot dusver. Enkel Thierry Ambrose (KV Kortrijk) en Konan N'Dri (OH Leuven) slaagden er al in om hem te vloeren, net als ... Marlon Fossey. Die laatste maakte voor alle duidelijkheid een own-goal.

Vanzelfsprekend verdient ook de achterhoede van Standard een pluim voor dat lage aantal tegentreffers, maar Epolo zelf is wel degelijk van goudwaarde. In totaal redde de negentienjarige Luikenaar al 30 schoten op zijn doel, waardoor zijn reddingspercentage op 91 procent ligt, valt te lezen op statistiekenwebsite FotmobZonder zijn optredens zou Standard al 7,75 doelpunten meer geslikt hebben.

Heeft Epolo dan helemaal geen werkpunten meer? Zeker wel. Zo lijkt zijn voetenwerk nog beter te kunnen. Slechts 42,7 procent van zijn passes komt aan bij een ploeggenoot. Bij lange ballen zakt dat gemiddelde zelfs naar ongeveer 30 procent. Al is de belangrijkste taak van een keeper natuurlijk gewoon om ballen te pakken ...

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.