Guardiola brengt goed nieuws over De Bruyne: "Zal niet lang duren"

Guardiola krijgt blessure De Bruyne niet uitgelegd: "Ik weet niet, hoe heet dat?"

Vandaag om 15:25

Kevin De Bruyne was de grote afwezige in de Premier-League-kraker tussen Manchester City en Arsenal FC (2-2). Vorige week tegen Internazionale (0-0) had onze landgenoot zijn enkel gekwetst. Volgens Pep Guardiola is er niet al te veel bezorgdheid nodig. 

Op zijn persconferentie na afloop van het duel met Arsenal kreeg de City-coach een vraag over De Bruyne voor de voeten geschoven. Hoe lang zal hij op inactief staan? "Het zal niet lang duren, denk ik." De topaffiche met Arsenal kwam in ieder geval te vroeg. "Ik zal geen uitspraak doen over Watford en ik weet het niet voor Newcastle. Maar ik denk dat hij er niet lang uit zal zijn."

Toen Guardiola vervolgens gevraagd werd om wat dieper in te gaan op de aard van de blessure, ontstond er hilariteit in de zaal. "Hij heeft wat ongemak in de ... Ik weet niet, hoe heet dat? Pubalgie? Wat is de naam voor dat lichaamsdeel?", vroeg de Spanjaard zich af in het Engels. Wanneer iemand vanuit de zaal "the groin" (de lies in het Engels) riep, kon Guardiola dat in eerste instantie niet geloven. "Nee, niet de lies! Jij bent geen dokter!"

Waarna de trainer met zijn hand richting ... zijn eigen lies wees. Het gaat dus wel degelijk om de lies van De Bruyne. "Ach, vergeet het!", kon Guardiola zelf wel lachen met het misverstand. Veel wijzer is de City-fan er echter niet door geworden.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.