Club Brugge verloor al vijf keer:

Club Brugge verloor al vijf officiële matchen: "Toch is er nog geen man overboord"

Vandaag om 14:35

In een spektakelstuk ging Club Brugge met 2-4 onderuit tegen KAA Gent. Die score had er echter helemaal anders kunnen uitzien, beseft Peter Vandenbempt. De journalist tilt niet al te zwaar aan de Brugse nederlaag, al moet de ploeg wel bij zichzelf te rade gaan.

Vooral in de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht voor Blauw-Zwart. Integendeel, bij Sporza noemt Vandenbempt het "onwaarschijnlijk" dat de troepen van Nicky Hayen alsnog de boot zouden ingaan. "Club was toen heel sterk: een overrompeling met pressing, tempo en veel doelgevaar. Ik kan me niet meteen voor de geest halen wanneer KAA Gent zo is weggespeeld in Jan Breydel. Als Club zou scoren, denk je dat het opnieuw kampioen wordt."

Eén en al lof dus voor Club Brugge. Enige probleem: aan het einde van de rit gingen de drie punten wel mee de bus op richting Gent. En dus moet Club ook lessen trekken uit de recente nederlagen, want ook tegen Borussia Dortmund liep het mis (0-3) ondanks een keurige prestatie. "Als je zeven doelpunten incasseert in twee wedstrijden, zit er ergens iets niet goed." De hele verdediging mag in de spiegel kijken, volgens Vandenbempt. "Het leek me vooral vrijblijvend verdedigen, met een gebrek aan scherpte", legt hij de vinger op de wonde.

Al bij al bekijkt Vandenbempt het glas halfvol. "Toch is er geen man overboord bij Club Brugge, want er is ook veel goeds over te vertellen", wikt en weegt de journalist, om vervolgens toch de boel nog eens op scherp te zetten. "Als je de cijfers op een rijtje zet, zie je wel 5 nederlagen op 10 officiële matchen. Dan blijft de vraag: is dat niet wat veel voor de kampioen?"

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.