Hayen steekt hand in eigen boezem over Nilsson

Hayen steekt hand in eigen boezem over wissel Nilsson: "Verkeerde keuze"

22 september om 23:08
Laatste update: 22 september om 22:58

Club Brugge heeft voor de tweede keer in vijf dagen tijd een zure nederlaag geleden. Na een knotsgekke Slag om Vlaanderen prijkte een 2-4 voor KAA Gent op het scorebord. Nicky Hayen ging na afloop van het duel nog wat dieper in op één van de sleutelmomenten: de wissel van Gustaf Nilsson

Twintig minuten voor tijd sloeg de vlam toch nog eens in de pan op Jan Breydel, toen Nilsson de 2-4 lukte. Tijd voor nog enkele dolle minuten, dacht iedereen, maar meteen daarop haalde Hayen zowaar de doelpuntenmaker en targetman naar de kant. Romeo Vermant kwam erbij als aanvaller. "Zijn wissel was al ingepland voor hij scoorde", gaf Hayen aan op zijn persconferentie, volgens Sporza.

Toch geeft de trainer ruiterlijk toe dat er ook in zijn hoofd geen duidelijkheid bestond. "Dan twijfel je: laat ik hem staan of niet? We kozen ervoor om de vervanging toch door te voeren, zodat er een nieuwe dynamiek in de ploeg zou komen. Achteraf moet ik toegeven dat we de verkeerde keuze maakten", steekt Hayen de hand in eigen boezem.

Nilsson ging dus naar de kant. Nadien slaagde Club Brugge er niet meer in om de broodnodige aansluitingstreffer te vinden. Voor de Zweed was het overigens zijn derde competitietreffer voor Blauw-Zwart.