AC Milan verslaat Inter dankzij late goal

AC Milan verslaat Inter in stadsderby dankzij doelpunt in slotfase

22 september om 22:56

AC Milan heeft de stadsderby tegen Internazionale gewonnen. Het maakte vlak voor tijd de 1-2, waardoor de rood-zwarten aan het langste eind trekken in de Derby della Madonnina.

Na vijf minuten was het AC Milan dat voor het eerste gevaar zorgde. Nadat Tijani Reijnders zich door een gat in de verdediging probeerde te wurmen, belandde de bal voor de voeten van Álvaro Morata. De Spanjaard haalde uit en zijn inzet kon net over de lat worden getikt door Inter-doelman Yann Sommer. Enkele minuten later kwam de Rossoneri alsnog op voorsprong. Christian Pulisic glipte door de verdediging af, bewaarde zijn balans en schoot raak.

Na een half uur spelen verdween de voorsprong. Nicolò Barella vond Federico Dimarco middels een fraaie crosspass. De wingback speelde meteen door op Lautaro Martinez, die vervolgens terugspeelde op Dimarco. Oog in oog met de doelman faalde de Italiaans international niet, waarmee hij de 1-1 op het scorebord zette. Kort voor rust was Marcus Thuram dicht bij de 1-2, maar Mike Maignan kon nog net redding brengen.

In de tweede helft leek Dimarco andermaal te kunnen scoren, maar Matteo Gabbia greep goed in met een riskante sliding. Niet veel later leek Milan een penalty toebedeeld te krijgen, maar de VAR zag tóch geen handsbal en greep in. Vlak voor tijd kreeg Milan echter toch een kans op de winnende goal, en werd deze ook benut. Uit een vrije trap van Reijnders kopte Gabbia raak, waarmee hij zijn ploeg de overwinning schonk.