OH Leuven en KV Kortrijk verdelen de punten in JPL

Geen winnaar, OH Leuven en KV Kortrijk verdelen de punten in Jupiler Pro League

Vandaag om 21:10

OH Leuven en KV Kortrijk hebben de punten verdeeld in de Jupiler Pro League. De match tussen Leuven en Kortrijk eindigde in een 1-1 gelijkspel. Namens Leuven kwam Konan N'Dri tot scoren, bij Kortrijk kreeg Dion De Neve het doelpunt op zijn naam.

KV Kortrijk ging op bezoek bij OH Leuven. Arbiter Michiel Allaerts floot de match op gang. In de beginfase was het vooral de thuisploeg die voor dreiging kon zorgen. Na tien minuten spelen konden de Kerels voor de eerste keer gevaarlijk worden.

Qua kansen ging het vervolgens over en weer tussen Leuven Kortrijk. Het werd een amusant begin tussen de twee ploegen. Naar mate de wedstrijd vorderde ging het tempo iets wat uit de match.

In de tweede helft was het Leuven dat het eerst op zoek ging naar de voorsprong. Het net werd niet gevonden door Leuven, maar wel door Kortrijk. In de 57e minuut bracht Ominami De Kerels op voorsprong.

Kortrijk had in de tweede helft nog geen gevaar gecreëerd, maar na een vlotte combinatie schoot De Neve op doel. De bal werd afgeweken via de rug van Ominami, waardoor doelman Tobe Leysen op het verkeerde been stond.

Lang kon Kortrijk niet genieten van de voorsprong op Leuven. 5 minuten later deed Leuven iets terug. Birger Verstraete pakte uit met een fraaie actie en legde vervolgens af op N’Dri. De aanvaller twijfelde niet en schoot onhoudbaar binnen.

Na de gelijkmaker was het vooral Leuven dat nog op zoek ging naar de winnende treffer. Het lukte de thuisploeg niet om de drie punten thuis te houden. Kortrijk vertrok uiteindelijk met een punt.