KRC Genk wint in eigen huis van promovendus Dender

KRC Genk toont dominantie in JPL, fiere koploper na flinke zege tegen Dender

Vandaag om 20:22
Laatste update: om 20:27

KRC Genk heeft in eigen huis met een ruime 4-0 gewonnen van Dender. De manschappen van hoofdtrainer Thorsten Fink toonden zich erg dominant tegen Dender. Door de zege heeft Genk haar koppositie verstevigd in de Jupiler Pro League. Het is de zesde overwinning op rij voor de Genkies. Namens de fiere koploper wisten Tolu Arokodare, Christopher Bonsu Baah, Patrik Hrosovsky en Hyeon-gyu Oh het net te vinden.

Genk nam het in de Cegeka Arena op tegen Dender. Het vertrouwen van Genk was direct zichtbaar tegen de promovendus. Dender had erg veel moeite om zich aanvallend te tonen en Genk wachtte geduldig haar kans af.

In de 24e minuut wist Genk de voorsprong te nemen. De Genkies namen een hoekschop en Dender kreeg de bal vervolgens niet uit de eigen zestien gewerkt. Arokodare reageerde uiteindelijk het scherpst en wist Genk op voorsprong te brengen.

In de volgende fase kon Genk steeds meer kansen bij elkaar voetballen. De koploper van de Jupiler Pro League toonde zich erg dominant en Dender werd vooral beperkt tot verdedigen.

In de tweede helft nam Genk opnieuw het spel over. In de 53e minuut wist Genk dit overwicht te vertalen naar een nieuw doelpunt. Het was Bonsu Baah die op fraaie wijze de voorsprong van Genk verdubbelde.

In de volgende fase van de match was het aan Dender om uit haar schulp te kruipen. De manschappen van Vincent Euvrard wisten toch een aantal kansjes bij elkaar te voetballen, maar konden het net niet vinden.

Dit lukte voor Genk wel. In de 76e minuut was het invaller Hrosovsky die de match volledig op slot gooide. De Slovaak had een klein beetje geluk nodig voor zijn doelpunt, zijn schot week af en belandde vervolgens in het doel van Dender.

De Genkse honger was nog niet gestild na de treffer van Hrosovsky. Het was nieuwkomer Oh die namens Genk ook op het scorebord kwam. De Zuid-Koreaan sneed door de verdediging van Dender en wist uiteindelijk hard de 4-0 binnen te werken.

Genk wist uiteindelijk overtuigend te winnen van Dender en gaat hierdoor fier aan kop in de Jupiler Pro League. De Genkies weten via de zege tegen Dender voor de zesde keer op rij te winnen.