Veld van RSC Anderlecht onder vuur: "Het slechtste veld van de JPL"

Vandaag om 19:44

Charleroi en RSC Anderlecht vonden geen winnaar en speelden uiteindelijk met 0-0 gelijk. Het werd een bijzonder matige pot voetbal, met heel wat slordig voetbal. Speelde het slechte veld van paars-wit daar ook een rol in?

Het mag gerust opvallend genoemd worden hoe slecht het veld van Anderlecht er voorlopig uitziet. We zijn slechts eind september, maar het ziet er nu al uit als een winterveld. Bij Charleroi deed men achteraf dan ook hun beklag over het moeilijk bespeelbare veld.

Dat Anderlecht zo'n slecht veld heeft, verraste ook doelman Koné. "Dit is mijn eerste jaar in België en Anderlecht is ook een grote naam, maar ik had niet verwacht dat ik hier zo'n slecht veld zou aantreffen. Eerlijk gezegd is dit het ergste dat ik heb gezien sinds ik hier arriveerde. Vorig seizoen speelde ik nog in de Ligue 2, maar was er geen enkel veld slechter dan het deze", aldus de doelman bij L'Avenir.

Het bracht Koné ook bijna even in de problemen, die na een slechte pass werd uitgescholden door zijn ploegmaat Stelios Andreou. "In ons spelplan was het de bedoeling om voor de lange bal te kiezen, maar door het zware veld waren mijn benen te vermoeid voor die pass. Ik moest dus wel voor de korte pass kiezen", lacht Koné nog.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.