Nzolo heeft nog droom:

"Vier keer 'Scheidsrechter v/h Jaar', ik prent me in dat het iemand anders was"

22 september om 23:27

Jérôme Efong Nzolo loopt al even niet meer rond op de Belgische voetbalvelden. Zijn eeuwige glimlach krijgen ze nu vooral in Gabon te zien, waar hij scheidsrechters opleidt in dienst van de FIFA. Toch koestert hij nog een andere droom: op een dag wil Nzolo voorzitter van de Gabonese voetbalbond worden.

"Opgelet, iedereen kent Gabon dankzij Pierre-Emerick Aubameyang", frist de oud-ref het geheugen van enkele voetbalfans op bij Het Laatste Nieuws. Het land zou niets liever willen dan zich eens écht op de voetbalkaart te plaatsen. "In het voetbal zijn we misschien een dwerg, maar we staan wel ons mannetje in de kwalificaties voor de Afrika Cup en het WK. Dat is de droom. De wereldbeker halen."

Nzolo wil alles doen wat in zijn macht ligt om die droom te verwezenlijken, zelfs ... voorzitter van de bond worden. "Twee jaar geleden eindigde ik tweede, met 12 van de 33 stemmen. Over twee jaar zijn er nieuwe verkiezingen", aldus onze landgenoot. Toch houdt hij nog een slag om de arm, want honderd procent zeker dat hij zal meedoen bij de volgende verkiezingen, is hij nog niet.

Voor een land als Gabon kan Nzolo alvast een mooi cv voorleggen. In ons land verzamelde hij enkele onderscheidingen. "Maar weet u, een mens moet bescheiden blijven", pronkt Nzolo daar niet mee. "Als mij wordt gezegd dat ik vier keer tot Scheidsrechter van het Jaar werd verkozen, dan prent ik me in dat het iemand anders moet geweest zijn."