Hayen na nederlaag Club Brugge tegen Gent in de Jupiler Pro League

Hayen na nederlaag Club Brugge tegen Gent: “We verliezen de coolness”

Vandaag om 16:36

Nicky Hayen, de hoofdtrainer van Club Brugge, ging in het Jan Breydlestadion met 2-4 onderuit tegen KAA Gent. Hayen zag een dominant Club Brugge tegen Gent, maar geeft aan dat de verdediging niet accuraat was.

Wouter Vrancken gaf eerder aan dat Club Brugge het betere van het spel had tegen Gent. “Ik denk dat de analyse van Wouter terecht is en de juiste ook. Ik denk dat we dominant zijn, kansen creëren, zeker op 1 doelpunt voorsprong moeten staan. We verdedigen goed, zetten de juiste pressing. Het eerste grote moment van Gent gaat gelijk binnen. Voor je het weet sta je 0-2 achter. Het mag onverdiend zijn, maar het staat op het scorebord”, deelt Hayen via de persconferentie na de match.

Hayen vertelt hoe hij de achterstand probeerde goed te maken met Club Brugge. “Je probeert het bij te sturen, met positieve energie naar buiten en na 2 minuten slik je het derde doelpunt. Dan is het bijna een onmogelijke opdracht. Je hebt niet onmiddellijk het gevoel dat je zegt van: “we gaan terug gelijkmaken.” Ook omdat je die vierde snel daarna slikt. Dan heeft het weinig met tactiek te maken, we verdedigen gewoon niet accuraat. Na de 0-1 is het verdedigen aspect verloren gegaan”, aldus Hayen.

Hayen sluit af met complimenten in de richting van Gent en hoofdtrainer Vrancken na de nederlaag van Club Brugge. “Je ziet dat het moeilijk wordt, dat ze heel compact spelen, dat getuigt van maturiteit. We verliezen de coolness om erop te reageren, dan is 2-4 het verdict”, besluit Hayen.