Ezechiel Banzuzi voor Oud-Heverlee Leuven - KV Kortrijk

Banzuzi erg ambitieus met OHL: 'Coach zei top negen maar ik zou zeggen top zes'

Vandaag om 13:35

Zondagavond staat het duel tussen Oud-Heverlee Leuven en KV Kortrijk op het programma in de Jupiler Pro League. Bij de thuisploeg mogen we Ezechiel Banzuzi naar alle waarschijnlijkheid weer in actie verwachten. De 19-jarige Nederlandse belofteninternational is bezig aan een sterk seizoen. 

De boomlange middenvelder maakte in de zomer van 2023 de overstap van NAC Breda naar OHL. Ondertussen is hij een absolute sterkhouder onder coach Oscar Garcia. Naar eigen zeggen zette hij dit seizoen al veel stappen. "Van Birger (Verstraete, red.) leer ik nu ook om op het veld rustiger te zijn", citeert Het Nieuwsblad Banzuzi. "Op het juiste moment aan de bal komen en dan de juiste keuze maken, niet te wild zijn, dat zijn soort zaken."

De Leuvenaren zijn alvast relatief goed aan het seizoen begonnen met 10 op 21. Het voetbal is bij momenten echt wel van een hoog niveau, waarvoor Garcia en zijn troepen al heel wat lof kregen de afgelopen weken. "We hebben een goede start gehad, hopelijk kunnen we dat zo blijven doen", zegt Banzuzi. 

De middenvelder wil zijn ambities dan ook niet onder stoelen of banken steken. "De coach had als ambitie top negen gezegd. Maar hoe ik ons team nu zie, zou ik zeggen top zes", is hij moedig. "Ik wil daarvoor gaan en ik hoop dat de ploegmaats dat ook doen."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.