Zanka over ontslag Riemer bij Anderlecht: “Dit is een gekke wereld”

Zanka over ontslag Riemer bij Anderlecht: “Dit is een gekke wereld”

Vandaag om 13:57

Zanka trok afgelopen zomermercato richting het Lotto Park om er bij RSC Anderlecht te voetballen. De aanwezigheid van landgenoot Brian Riemer zal ongetwijfeld meegespeeld hebben in die beslissing. Ondertussen is Riemer al vertrokken bij Paars-Wit. 

De Deense centrale verdediger van Anderlecht sprak openlijk over het ontslag van Brian Riemer na de 0-0 tegen Charleroi. Voor Zanka was deze wedstrijd bijzonder, omdat het Riemer was die hem naar Anderlecht haalde. De twee hebben een sterke band, nadat ze eerder samenwerkten bij Kopenhagen en Brentford.

Na het nieuws van Riemers vertrek nam Zanka onmiddellijk contact met hem op. “Je weet dat dit kan gebeuren, maar het menselijke aspect blijft belangrijk. Dat mag je niet vergeten in het voetbal,” benadrukte hij, geciteerd door Het Nieuwsblad. Hoewel hij toegaf dat het ontslag in de lucht hing, had Zanka gehoopt dat Riemer nog een kans zou krijgen.

“Hoe langer je in dit wereldje zit, hoe meer je beseft dat dit een gekke wereld is,” voegde hij eraan toe. Ondanks zijn persoonlijke gevoelens, benadrukte hij dat zijn focus nu volledig op Anderlecht ligt.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.