RSC Anderlecht wint thuis niet van Sporting Charleroi

Ook na Riemer ploetert Anderlecht verder: geen winst tegen Charleroi

21 september om 22:39
Laatste update: 21 september om 22:44

Het ontslag van Brian Riemer heeft bij RSC Anderlecht niet tot het gewenst shockeffect geleid. In een matige partij kwam paars-wit op eigen veld niet verder dan een gelijkspel tegen Sporting Charleroi.

Interim-coach David Hubert had in zijn eerste basisploeg geen plek voor Thomas Foket en Francis Amuzu. In hun plaats kwamen Moussa N'Diaye en Yari Verschaeren binnen de lijnen. Samuel Edozie kreeg ook weer een basisplek. Coach Rik De Mil van Charleroi had geen redenen om zijn team te veranderen en deed dat dan ook niet. Hij stuurde dezelfde elf spelers het veld op als tegen Beerschot vorige week.  

Al gelijk in de eerste minuut kwam Anderlecht prikken. Mats Rits speelde Verschaeren vrij op de flank, die de bal gelijk voor slingerde. Edozie kon koppen, maar deed dat niet met volle overtuiging. Amper een minuut later kwam topscorer Daan Heymans van Charleroi gevaarlijk voor het doel van Colin Coosemans, maar die had een uitstekende redding in huis.

Het was een veelbelovend begin op het Lotto Park, maar de storm ging al snel liggen. Beide ploegen hadden moeite om in het vervolg tot kansen te komen, hoewel ze dat bij Charleroi niet zo erg leken te vinden. Vlak voor de rust had Killian Sardella nog wel een mooie actie in huis. Doelman Mohamed Koné van Charleroi moest zich helemaal strekken om de bal uit doel te ranselen.

In de tweede helft was het al niet veel beter. Anderlecht probeerde wel, maar behalve aan vertrouwen ontbrak het bij paars-wit aan doortastendheid en precisie. Charleroi leek een gelijkspel op het Lotto Park ondertussen een prima resultaat te vinden.

Uit corner torende Leander Dendoncker nog eens hoog en hij kon koppen, maar doelman Koné stond alweer op zijn post om de bal uit zijn doel te boksen. Daarna werd het met een aantal wissels niet beter bij Anderlecht en Charleroi leek het punt toch gemakkelijk over de streep te trekken.

Toen was daar in de extra tijd Nilson Angulo nog. De Ecuadoriaan was Edozie komen vervangen en kreeg een reuzenkans. Amuzu gaf hem de bal op een presenteerblaadje, maar op een of andere manier Angulo slaagde erin de bal naast te krijgen. Zo begon de nieuwe coach Hubert met een teleurstellende 0-0 op eigen veld aan zijn klus in het Astridpark.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.