RWDM wint van Jong Genk, Patro Eisden zet Francs Borains opzij

RWDM wint en blijft aan kop, Patro Eisden zet negen van Francs Borains opzij

21 september om 22:17
Laatste update: 21 september om 22:22

In de Challenger Pro League heeft RWDM zaterdagavond de koppositie behouden door te gaan winnen bij Jong Genk. Patro Eisden was op eigen veld veel te sterk voor Francs Borains, dat de wedstrijd met negen spelers beëindigde. Lierse had zaterdagmiddag al gewonnen van Eupen.

Lierse SKEupen: 3-0
Na twee verliespartijen weet Lierse weer wat winnen is. Tegen het laag geklasseerde Eupen zorgde Maxim Kireev halverwege de eerste helft voor een verdiende voorsprong. In de tweede helft scoorden Che Krabbendam en Glenn Claes ook nog voor de thuisploeg, die zo naar de vierde plek in de stand klimt.

Jong Genk – RWDM: 0-3
Koploper RWDM had niet al te veel problemen op bezoek bij Jong Genk. Kwasi Poku was met twee doelpunten de gevierde man bij de bezoekers. De mooiste goal kwam echter van Shuto Abe, die een zeer fraaie aanval beheerst afrondde. Door de winst staat RWDM nu met 13 op 15 bovenaan de Challenger Pro League.

Patro Eisden - Francs Borains: 4-1
Patro Eisden deed op eigen veld goede zaken tegen middenmoter Francs Borains. Al binnen tien minuten had de thuisploeg door goals van Simon Bammens en Keano 'Kiki' Vanrafelghem. Vlak na de rust zorgde Bafode Dansoko voor 3-0 en daarmee was de partij gespeeld. De bezoekers eindigden met negen: in de slotfase kregen ze tweemaal rood te zien.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.