Beerschot en trainer Dirk Kuyt onder vuur: fans laten van zich spreken

Situatie bij Beerschot ontvlamt: Kuyt kalmeert fans en politie moet ontruimen

21 september om 18:59
Laatste update: 21 september om 18:59

Voor trainer Dirk Kuyt van Beerschot wordt de druk steeds groter. Na de ontluisterende 0-3 thuisnederlaag tegen Sint Truiden VV staat zijn ploeg er met 1 op 24 beroerd voor in de Jupiler Pro League. Na de match liep de situatie ook nog eens helemaal uit de hand toen de supporters van Beerschot een uitleg eisten.

Bij de tegenstrever lijkt na een trainerswissel juist de weg omhoog gevonden. Felice Mazzu pakte met STVV zijn tweede zege en de Kanaries staan er plots weer een stuk beter voor. Kuyt heeft daarentegen bij Beerschot het lek nog altijd niet boven, ondanks dat er de nodige versterkingen werden binnengehaald aan het einde van de zomermercato.

Tijdens de wedstrijd lieten de fans al hun afkeuring blijken. "Shame on you", klonk het vanaf de tribunes op Het Kiel. Maar daar stopte het niet mee: na de match ontvlamde de situatie helemaal en kwamen kwade supporters om tekst en uitleg vragen.

Een aantal fans drong door tot de mixed-zone en wilden aanvoerder Ryan Sanusi aan de tand voelen. Even later werd de situatie aan de poorten van het stadion grimmig, toen een groep fans zich daar had verzameld. Coach Kuyt reageerde en sprak de ontevreden fans toe om ze tot bedaren te brengen. De politie greep daarna in en heeft de plek ontruimd.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.