Beerschot gaat ook in kelderkraker onderuit en ziet STVV uit degradatiezone springen

Vandaag om 17:54

Beerschot blijft dan toch de rode lantaarn in ons land. Het moest absoluut een overwinning boeken en kon een goede zaak doen bij winst tegen STVV, maar ging andermaal onderuit: 0-3.

In de kelderkraker tussen STVV en Beerschot was het duidelijk dat beide ploegen een driepunter nodig hadden. Vooral Beerschot dan, waar Dirk Kuyt na nog geen enkele overwinning dit seizoen met het mes aan de keel stond.

Het duel kon echter niet veel slechter beginnen voor de Nederlander, die Justin Verlinden al snel zag uitvallen met een vermoedelijke hamstringblessure en zijn smaakmaker zo enkele weken dreigt te moeten missen. Op de koop toe wist Shogo Taniguchi enkele minuten later ook voor de voorspron van de Kanaries te zorgen. Alweer op stilstaande fase.

Beerschot ging daarna nog op zoek naar een gelijkmaker, won ook flink wat duels, maar de kwaliteit aan de bal was er niet. Doelman Kobuko werd amper bereikt en kon ook makkelijk de nul houden tot de rust.

Bij de pauze greep Kuyt in met de komst van Wright-Phillips en Weymans, maar echt helpen deed dat niet. De Kielse Ratten geloofden wel nog in puntengewin, al kwam dat doelpunt er maar niet. Voor STVV was dat ene doelpuntje genoeg en hoopte men op een snelle uitbraak via Bertaccini of Zahiroleslam. Nick Shinton werd wel enkele keren aan het werk gezet en ook nogmaals gepasseerd. Niet door een STVV-speler, wel door Hervé Matthys. Even later werd het uiteindelijk zelfs nog 0-3 via Ito.

Door de overwinning springt STVV (tijdelijk) uit de degradatiezone en naar de twaalfde plek in de stand. Het telt nu negen punten na acht partijen. Beerschot blijft steken op de laatste plek met één punt en is de enige ploeg dit seizoen die nog geen overwinning kon vieren.