Vlaamse voetbalfans naar Boca Juniors - River Plate: "Elke dag security"

Vlaamse voetbalfans wonen Boca Juniors - River Plate bij: "Elke dag security"

Vandaag om 16:50

Voetbal draait ook om de sfeer rondom het spel. Die is zeker aanwezig bij de derby tussen Boca Juniors en River Plate. Vlaamse voetbalfans reizen speciaal af naar Argentinië om dat treffen bij te wonen. Daar komt echter wel het een en ander bij kijken om de veiligheid te garanderen.

Om de heetste derby ter wereld veilig bij te wonen, moeten fans een flink bedrag neerleggen. "Het hele pakket, inclusief vluchten en vijf hotelover­nach­tin­gen, kostte 3.000 euro per persoon. Het was in een mum van tijd uitver­kocht", vertelde Michael Vandersteen van Voetbalreizen De Bemvoort aan Het Laatste Nieuws.

Fans die er echt bij willen zijn, klagen niet over dat geldbedrag. "Goedkoop is het niet. Maar ik vind het een zeer correcte prijs omdat ik weet dat ik me geen zorgen moet maken. Ook niet over mijn veiligheid. Er is op alle dagen security voorzien", aldus fan Bjorn De Paepe.

Boca Juniors en River Plate spelen zaterdagavond om 21:00 uur tegen elkaar in de Argentijnse Superliga.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.