Van der Elst met loftrompet voor Onyedika bij Club Brugge

“Veel Europese topclubs zullen prestaties Onyedika gezien hebben tegen BVB”

Vandaag om 13:33

Franky Van der Elst is zeer te spreken over Raphael Onyedika bij Club Brugge. Toen de zomerse mercato in België al afgelopen was, werd er door Galatasaray nog aan zijn mouw getrokken, maar volgens Van der Elst mag Onyedika hoger mikken.

Van der Elst geeft aan dat Onyedika wellicht nog later in zijn carriere bij Galatasaray terecht kan. “Er zullen toch veel Europese topclubs zijn prestaties hebben gezien tegen Dortmund. Hij zal ineens op nog meer lijstjes opduiken. Hij haalt een bijzonder hoog niveau”, citeert Het Belang van Limburg Van der Elst.

Van der Elst vindt Onyedika “echt indrukwekkend” en is ook te spreken over de afstandsschoten van Onyedika. “Alleen heeft Onyedika al vaak pech gehad bij zulke schoten, op de paal bijvoorbeeld. Het is ook niet zijn taak om te scoren. Hij zal er geen zeven maken op een seizoen. (denkt na) Hoewel, hij zou het wel kunnen”, aldus Van der Elst.

Tot slot wordt Van der Elst gevraagd of hij het met hoofdtrainer Nicky Hayen eens is dat Onyedika in staat is om zijn ploegmaats beter te maken. “Volledig akkoord. Hij verstopt zich niet en maakt zich altijd aanspeelbaar. Hij is vaak de derde man in een korte combinatie”, besluit Van der Elst.