'Veel clubs volgen de ontwikkeling van Schouten, inclusief FC Barcelona'

'Ploegmaat Bakayoko intensief gevolgd, onder andere Barça heeft interesse'

Vandaag om 13:16

Jerdy Schouten staat nog altijd in de belangstelling van grote teams uit Europa, zo meldt transferjournalist Matteo Moretto aan Football España. Onder andere FC Barcelona en niet nader genoemde Premier League-clubs zouden de situatie van Schouten nauwlettend in de gaten houden.

"Heel veel clubs volgen de situatie van Jerdy Schouten, inclusief Barcelona", vertelt Moretto. "Hij is een speler die veel clubs leuk vinden en er worden ook vaak wedstrijden van hem bekeken." In Catalonië zou Schouten echter onderdeel zijn van een 'lange lijst met namen'.

Toch heeft de controleur meer ijzers in het vuur. Zo zou een aantal van de clubs die Schouten volgt, actief zijn in de Premier League. PSV vraagt naar verluidt meer dan dertig miljoen euro voor de diensten van de middenvelder.

Afgelopen zomer was Schouten ook al dichtbij een vertrek uit Eindhoven. Onder meer Napoli en Paris Saint-Germain waren in de race voor de Oranje-international. Van een definitieve overstap kwam het echter niet. In de volgende transferperiode zullen naar verwachting van Moretto weer wat clubs zich melden.