Schouten op de lijst bij FC Barcelona

'Barcelona wil Nederlandse international gaan vastleggen, ook Onana op lijstje'

13 september om 21:29

Jerdy Schouten, speler van Oranje en teamgenoot van Johan Bakayoko bij PSV, staat op de radar bij FC Barcelona. Volgens Marca willen de Catalanen in een van de komende transferperiodes een nieuwe 'spil' aan de selectie toevoegen. Het nieuws wordt bevestigd door Voetbal International en het Eindhovens Dagblad.

Barça probeert al twee jaar Sergio Busquets te vervangen. Tot dusver is er niemand die de rol van controleur zo goed als de huidige speler van Inter Miami CF kan bekleden in Catalonië. Vorig jaar werd Oriel Romeu gehaald, maar dat werd geen gelukkig huwelijk. La Masía-parel Marc Bernal wordt gezien als een toptalent voor die positie, maar Bernal ligt er het hele seizoen uit met een knieblessure.

Om die reden kijkt Barcelona verder en zijn de Spanjaarden uitgekomen bij Schouten. Tot verbazing van velen maakte de middenvelder van PSV afgelopen window geen transfer. Het Spaanse medium schrijft dat er de voorbije maanden wel degelijk contact is geweest tussen PSV en Barça. De Financial Fair Play-regels weerhielden Barcelona ervan om door te pakken.

Ook Rode Duivel Amadou Onana en Joshua Kimmich worden eveneens gelinkt aan Barcelona. Onana speelt echter pas sinds de zomer voor Aston Villa en de club betaalde zestig miljoen euro aan Everton voor hem. Een dergelijk bedrag kunnen de Catalanen vermoedelijk niet ophoesten.

Schouten beschikt nog over een contract tot de zomer van 2028 bij PSV. De marktwaarde van de 27-jarige middenvelder wordt getaxeerd op 28 miljoen euro.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.