'Fredberg haast zich niet, RSC Anderlecht wil niet te snel nieuwe coach aanstellen'

20 september om 22:23
Laatste update: 20 september om 22:29

RSC Anderlecht lijkt nog niet al te snel een nieuwe coach te gaan aanstellen. Na het vertrek van Brian Riemer moeten de Brusselaars op zoek naar een opvolger, al kan het even duren vooraleer die ook is gevonden.

Bij Het Laatste Nieuws klinkt het namelijk dat CEO of Sports Jesper Fredberg niet van plan is om overhaast te werk te gaan. Hij wil zijn tijd nemen om de juiste nieuwe trainer te vinden en wil dus niet te vroeg de opvolger van Riemer aanstellen.

Onder meer Mark van Bommel werd al genoemd en er werd naar verluidt ook al contact opgenomen met zijn entourage. Zijn komst wordt echter moeilijk. Hij is ook niet de enige naam die op het lijstje van Anderlecht staat. Zo blijft men ook de situatie van Karel Geraerts in de gaten houden.

De voormalige trainer van Union en ex-speler van Standard en Club Brugge zit namelijk in een moeilijke periode bij Schalke 04 en gaf vrijdag nog een 3-0 voorsprong uit handen tegen Darmstadt. Er werd met 3-5 verloren, waardoor Geraerts bezig lijkt aan zijn laatste dagen bij de club.

Geen Hjulmand?
Ook Kasper Hjulmand werd genoemd als potentiële nieuwe trainer van Anderlecht. De kans dat de landgenoot van Fredberg ook naar Anderlecht trekt, lijkt echter klein. Zo klinkt het dat hij na zijn vertrek als bondscoach van Denemarken bezig is aan een sabbatical en niet meteen staat te popelen op een periode in ons land.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.