David Hubert reageert op zijn interim-aanstelling bij RSC Anderlecht

Hubert was totaal verrast: "Niet eens op de hoogte dat RSCA een nieuwe T1 zocht"

Vandaag om 18:01

Voor David Hubert waren het woelige uren nadat coach Brian Riemer werd ontslagen bij RSC Anderlecht. De interim-coach had totaal niet verwacht dat ze hem gingen vragen, vertelde hij op zijn eerste persconferentie.

Sterker nog, toen Hubert het telefoontje binnenkreeg wist hij nog helemaal niet van Riemers ontslag. "Toen ik telefoon kreeg, was ik nog niet eens op de hoogte dat Anderlecht een nieuwe T1 zocht", klonk het van de kersverse coach tijdens de persbabbel.

Iets meer dan jaar geleden was Hubert nog actief als speler bij de RSCA Futures, nu staat de 36-jarige oud-middenvelder dus als invalcoach voor de A-selectie. "Ik kreeg de vraag of ik me klaar voelde om tijdelijk over te nemen en dat is het geval", vertelde hij nog over dat eerste telefoontje. "Het is een eer. Een blijk van vertrouwen van de club ook. Ik zal de ervaring en de kans met beide handen grijpen."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.