Standard wacht op overname: "Alles aanwezig om iets moois te bouwen"

Vandaag om 12:16
Laatste update: om 12:31

Het verhaal van 777 Partners is afgelopen bij Standard, maar hoe moet het verder? CEO Pierre Locht moet het nu gaan oplossen en hoopt op beterschap.

"Ik ben vooral blij dat de situatie nu duidelijk is", aldus Locht bij Het Laatste Nieuws. "Het project van 777 werkte niet meer. Toch niet op de manier waarop het ons werd voorgesteld in het begin. De club staat nu onder controle van A-CAP (een Amerikaanse verzekeringsmaatschappij en investeerder van 777, red.). Het is alleszins een pak rustiger nu."

Locht hoopt nu op een goede nieuwe investeerder. "Sinds ik hier aan de slag ben, praat men over het potentieel van deze club. Bij Standard is alles aanwezig om iets moois te bouwen. Zoals Brugge dat de voorbije jaren gedaan heeft. Un club succesful. Standard heeft een enorme impact op de lokale bevolking. De fans, de kinderen, de bedrijven... Dat zullen potentiële investeerders ook zien. Het potentieel is hier nog niet volledig benut.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.