Zakaria El Ouahdi wil niet onderdoen voor Joakim Maehle en Daniel Muñoz

El Ouahdi spiegelde zich aan voorgangers: "Wilde niet voor hen onderdoen"

Vandaag om 11:30

Zakaria El Ouahdi was vorig seizoen een van de smaakmakers van de Jupiler Pro League en ook dit seizoen kon hij al overtuigen. De drijfveer van de rechterflankspeler van KRC Genk? Hij wil absoluut niet minder zijn dan zijn voorgangers.

De basis voor zijn huidige succes legde El Ouahdi tijdens de coronaperiode. "Tijdens de pandemie heb ik voor mezelf beslist dat ik extra moest trainen om sterker te worden dan ooit", vertelt hij aan Het Nieuwsblad. "Ik heb toen heel veel gelopen. Alleen. Dat kan behoorlijk saai zijn, maar ik hield steeds voor ogen dat ik er ooit de vruchten van zou plukken."

Met voorgangens als Joakim Maehle en Daniel Muñoz waren er grote schoenen te vullen bij Genk. En juist daar haalde El Ouahdi motivatie uit. "Ik heb het me vanaf de eerste dag voorgenomen: ik wil niet onderdoen voor mijn voorgangers. Ik wilde niet elke week horen zeggen 'niet slecht maar Maehle en Munoz waren beter'. Het eerste half jaar dat ik de doublure was van Muñoz heb ik goed gebruikt om sterker te worden en veel van hem op te steken."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.