Youssef Challouk over SV Zulte Waregem in Challenger Pro League

Challouk bij Zulte Waregem: "Iedereen binnen deze club wil voor de oppergaai gaan"

Vandaag om 10:44
Laatste update: om 11:02

Youssef Challouk is eindelijk weer aan het voetballen. De vleugelaanvaller stond voor een geruime tijd aan de kant met een blessure. Challouk wordt dit seizoen door SV Zulte Waregem gehuurd van KV Kortrijk, de speler wil in Waregem weer de weg omhoog vinden.

Challouk moest bijna een jaar vanaf de kant toekijken vanwege een knieblessure. "Ik besef dat ik mezelf opnieuw moet bewijzen, want ik stond bijna een jaar aan de kant", aldus de vleugelaanvaller bij Het Nieuwsblad.

In de Challenger Pro League is Challouk geen onbekende. De vleugelaanvaller speelde hier al 68 wedstrijden waarin hij tot zeventien doelpunten kwam. Daarnaast gaf hij ook nog 26 assists. Ook dit seizoen hoopt de aanvaller weer betrokken te zijn bij doelpunten van Zulte Waregem. "Op die manier wil ik mijn steentje bijdragen aan de prestaties van ons team."

Bij Zulte Waregem is promotie dit seizoen niet per se de doelstelling. "Hoewel Zulte Waregem dit seizoen misschien niet expliciet heeft gezegd dat we voor promotie gaan, voel je wel dat iedereen binnen deze club voor de oppergaai wil gaan. Die ambitie past perfect bij mijn karakter. Ik ben voetballer geworden om prijzen te pakken en met RWDM heb ik al eens kunnen proeven van een titelviering", vertelt Challouk.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.