Simons over jonge selectie KVC Westerlo in Jupiler Pro League

Simons over jonge selectie Westerlo: “Foutjes normaal, iedereen leergierig”

19 september om 23:23
Laatste update: 19 september om 23:39

Timmy Simons, de hoofdtrainer van KVC Westerlo, vertelt over zijn jonge selectie bij de Kemphanen. Simons staat zaterdag met Westerlo tegenover Royal Antwerp FC op de Bosuil.

Simons krijgt de vraag of Westerlo een gebrek aan ervaring heeft. “We hebben inderdaad veel jonge spelers”, beseft Simons, “maar ze doen het goed. Dat er foutjes gemaakt worden, is normaal. Iedereen is leergierig”, citeert Het Laatste Nieuws Simons.

“We hebben een goede voorbereiding gehad en dat is heel belangrijk om de systemen onder de knie te krijgen. We hebben verschillende mogelijkheden waar we kunnen op terugvallen om het - afhankelijk van de situatie - de tegenstander moeilijk te maken. Dat is een pluspunt”, besluit Simons.

Simons wist vooral indruk te maken tijdens de start van de Jupiler Pro League. Westerlo ging aan kop met 9 op 9. Ondertussen is Westerlo afgezakt naar de vijfde plek met 11 op 21. Zaterdag gaat Westerlo het opnemen tegen Antwerp dat achtste staat met 10 op 21.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.