Priske over vormdip Gimenez in Champions League

Priske (ex-Genk) rekent op 'sleutelpion' met vormdip in CL: 'Alles mogelijk'

Vandaag om 15:33

Brian Priske, de voormalige hoofdtrainer van Royal Antwerp FC en speler van KRC Genk, heeft ondanks zijn vormdip vertrouwen in Santiago Gimenez. De spits begint hoogstwaarschijnlijk zoals gewoonlijk in de basis tegen Bayer Leverkusen. De trainer van Feyenoord hoopt dat zijn 'sleutelspeler maximaal presteert'.

Gimenez scoorde begin vorig seizoen aan de lopende band, maar na de winterstop raakte hij in een vormdip. Daar lijkt de spits van Feyenoord nog altijd niet uit. Priske heeft de spits mogelijk nog niet eens in topvorm gezien, maar heeft wel een verklaring voor de mindere vorm van de Mexicaan. "Het heeft te maken met verwachtingen", aldus de Deen, geciteerd door 1908. "Die zijn hoog, zowel wat betreft de resultaten als de prestaties van individuele spelers. Je hoopt dat de sleutelspelers maximaal presteren, en Gimenez is zo'n speler. Maar om dat voor elkaar te krijgen, moeten veel dingen kloppen. Voetbal is niet zo simpel."

Vorig seizoen mocht Gimenez voor het eerst zijn opwachting maken in de Champions League. Bij zijn debuut tegen SS Lazio scoorde de spits twee keer. Dit seizoen valt het spel van de aanvaller tegen, maar Priske houdt vertrouwen. "Gimenez laat mij dagelijks zien dat hij hard wil werken, dat hij zijn best doet. We hebben betere wedstrijden van hem gezien dit seizoen dan de wedstrijd tegen FC Groningen, maar het is mijn taak om het stabieler te maken."

Nottingham Forest was deze zomer dicht bij het aantrekken van Gimenez. De spits kon voor om en nabij de 32 miljoen euro de overstap maken. De Mexicaan zette zelf een streep door die transfer en bleef in Rotterdam. Priske rekent op zijn spits. "Op dit soort avonden, is alles mogelijk", aldus de Deen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.