Engels maakt indruk Bij Celtic tijdens Champions League: ‘Enkel Larsson’

Engels maakt indruk tijdens Champions League debuut: “Hij was echt goed”

Vandaag om 10:14

Arne Engels beleefde een droomavond in Celtic Park. De Rode Duivel speelde tegen Slovan Bratislava zijn Champions League-debuut. De eindstand was maar liefst 5-1, mede dankzij een doelpunt en een assist van de jonge Rode Duivels

De 21-jarige was van goudwaarde voor Celtic, met een assist voor de openingstreffer en zelf de 3-0 te scoren uit een penalty. Zijn optreden maakte diepe indruk op de 60.000 aanwezige fans, inclusief trainer Brendan Rodgers. 

Engels, die het Schotse publiek al snel wist te betoveren, werd de tweede speler in de geschiedenis van Celtic die in één Champions League-wedstrijd zowel een doelpunt als een assist leverde. Zijn voorganger? De legendarische Henrik Larsson.

Celtic-trainer Brendan Rodgers was na afloop vol lof over Engels. In zijn wedstrijdanalyse prees hij de jonge middenvelder: "Dit is waarom we hem naar hier hebben gehaald. Voor zijn sterke fysiek, zijn kwaliteit en de rust die hij brengt." Rodgers benadrukte ook het belang van Engels' rol bij de 1-0, toen hij een perfecte hoekschop afleverde. "Hij schoot enkele keren schitterend op doel en deed dat gewoon opnieuw, zelfs met zijn linkervoet. Hij was echt goed," aldus de Celtic-coach, geciteerd door HLN.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.