VP.be rapport van Club Brugge: Uitblinker en tegenvaller tegen Dortmund

VP.be rapport van Club Brugge: Uitblinker en tegenvaller tegen Dortmund

Vandaag om 07:31
Laatste update: om 07:31

Club Brugge verloor woensdag in de Champions League met 0-3 van Dortmund. Tijd voor VoetbalPrimeur.be om de punten uit te delen aan de spelers van Blauw-Zwart. 

Simon Mignolet – 6,5
De doelman van Club Brugge zat er een paar keer goed tussen. Moest zich in het slot drie keer omdraaien, maar kon niets doen aan de tegendoelpunten.

Joaquin Seys – 7
Een geslaagd Champions League-debuut van Seys. Het was hard werken, maar deed dat goed. Adeyemi blonk afgelopen weekend nog uit in de Bundesliga, maar had het knap lastig tegen Seys. De jonge verdediger viel helaas geblesseerd uit.

Brandon Mechele – 6
Een degelijke match van een van de meest ervaren spelers van Club Brugge. Gaf eigenlijk zelf weinig weg. Veroorzaakte in de blessuretijd wel nog een strafschop.

Joel  Ordonez – 7
Malen en co hadden het knap lastig tegen Ordonez. De verdediger werd wel de pechvogel van de avond. De 0-1 week af op zijn lichaam.

Maxim De Cuyper 6,5
De voorbije seizoenen maakte De Cuyper heel wat stappen in de Jupiler Pro League. Nu toonde hij zich in de Champions League.

Raphael Onyedika  – 8
Veruit de beste speler van Club Brugge op het veld en eigenlijk ook de beste man op het veld. Zat er op heel veel momenten tussen en zette ook de aanvallen van Club Brugge op.

Hugo Vetlesen – 6
Wat had de match er anders kunnen uitzien als Vetlesen niet de lat op zijn weg vond. Het was net niet voor de middenvelder.

Hans Vanaken – 7
Vanaken was wederom op de Champions League-afspraak. Besefte na de match dat er voor Club Brugge meer in zat.

Andreas Skov Olsen – 7
De meest gevaarlijke speler van Club Brugge. Normaal is de buitenspeler niet van het werken, maar daar was tegen Dortmund niets van te merken.

Christos Tzolis – 6
Bij Tzolis was het geen gebrek aan inzet, maar was in tegenstelling tot Skov Olsen minder zorgvuldig. Probeerde tevergeefs een strafschop te versieren.

Gustaf Nilsson - 5
Hij wilde wel, maar het lukte niet. Nilsson gaf zich, maar de spits was ongelukkig in het samenspel. Kon zi

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

n stempel niet drukken op de aanval. Zijn vervanger Jutgla was evenwel niet beter.