De lessen na Club Brugge Dortmund: Visitekaartje, invallers en elke goal telt

Vandaag om 07:28
Laatste update: om 07:28

Club Brugge kwam woensdag in de Champions League goed voor de dag tegen Dortmund, maar het verloor uiteindelijk met 0-3. Wat moet je onthouden van het duel buiten de overdreven score? VoetbalPrimeur.be praat je bij.

Nilsson onvoldoende
Drie seizoenen geleen speelde Nilsson nog in de Duitse Derde Klasse bij SV Wehen Wiesbaden. Woensdag maakte de Zweed zijn debuut in de Champions League tegen Dortmund. Een knappe opmars. Helaas voor Nilsson viel hij op het allerhoogste niveau door de mand. Dat is geen schande, maar het was helaas de realiteit.

Visitekaartje van Onyedika
De Nigeriaan was de baas op het middenveld. Stond er zowel offensief als defensief. Het grote gelijk van Club Brugge om hem tijdens de laatste dagen van de transferperiode niet te verkopen.

Momenten genoeg
Tegen topploegen op een allerhoogste niveau krijg je meestal maar één of twee kansen. Club Brugge had er meer tegen Dortmund. Verder dan de lat kwam Blauw-Zwart niet. Zonde, want het werd afgestraft. De eindstand is keihard, 0-3 en dat in een competitieformat waarbij elk doelpunt telt in de eindafrekening.

Invallers maken het verschil
Club Brugge deed het 65 minuten goed tegen Dortmund, maar toen begon het wisselen in het Jan Breydelstadion. Nilson die niet in de match zat, werd vervangen door Jutgla. De Spanjaard kon het ongelijk van de trainer niet bewijzen. Nog belangrijker waren twee volgende vervangingen. Seys moest geblesseerd naar de kant. Sabbe – net terug van blessure – moest een andere invaller, Gittens, afstoppen. Dat lukte niet. Met twee goals kroonde Gittens zich tot Man van de Match.

Dan toch zo'n match
Club Brugge nam het op tegen de Champions League-finalist van vorig seizoen. Dat was een uur lang niet te merken. Blauw-Zwart stond meer dan zijn mannetje en kreeg ook de nodige kansen. Helaas dacht je in het openingsuur de hele tijd: 'Het zal toch niet zo'n match worden?'. Maar het werd wel zo'n duel. Na 90 minuten stond er een overdreven 0-3 score op het bord. Op het hoogste niveau is goed uiteindelijk onvoldoende. Een keiharde les voor Club Brugge.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.