Praet over transfer Antwerp: “Andere Dennis dan 8 jaar geleden”

Praet over enthousiasme van familie na transfer Antwerp: “Veel tickets aanvragen”

18 september om 17:57

Dennis Praet keerde deze zomer terug naar België en koos voor Antwerp. De middenvelder van The Great Old praat over zijn transfer, maar ook over de ervaringen die hij eerder in zijn carrière opdeed. 

"In Italië en Engeland word je automatisch matuurder," legde hij uit, geciteerd door Het Nieuwsblad. Praet benadrukte dat het moderne voetbal meer inzet vereist, vooral in balverlies. "Het rustig aan doen in balverlies, gaat niet meer in het hedendaagse voetbal. Hier zit een andere Dennis voor jullie dan de Dennis die acht jaar geleden vertrok."

Tijdens zijn tijd bij Leicester City won Praet in 2021 de FA Cup en speelde hij twee keer Europees. Ondanks deze successen kende hij de laatste jaren ook tegenslagen. Toch kijkt hij positief terug op zijn tijd in Engeland. 

De keuze om naar Antwerp te gaan, en niet terug te keren naar zijn oude club Anderlecht, werd door vrienden en familie goed ontvangen. "Ze zijn vooral blij om mij weer dicht bij huis aan het werk te zien," zei hij. Het was voor Praet het perfecte moment om deze stap te zetten, vooral nu hij op zijn 30ste een nieuwe uitdaging zoekt. "Ik weet nu al dat ik voor iedere thuismatch veel tickets zal moeten aanvragen."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.