Riemer verdedigt keuzes: "Graag twee Dendonckers"

Riemer verdedigt zijn keuzes: "Ik zou graag twee Dendonckers hebben"

18 september om 10:44

Tegen KRC Genk liep RSC Anderlecht pas tegen haar eerste nederlaag van het seizoen aan (0-1), maar toch hangt er een crisissfeer in het Astridpark. Ook de vorige partijen waren immers geregeld onder de maat. Brian Riemer ligt onder vuur en tracht zijn keuzes te verdedigen.

Anderlecht kon vooral op aanvallend vlak geen vuist maken tegen Genk, op enkele schuchtere pogingen van Kasper Dolberg na. Had het niet kunnen helpen om Leander Dendoncker een rijtje hoger te posteren? Vanop het middenveld zou hij de balcirculatie kunnen bevorderen, maar dinsdagavond stond hij centraal achteraan. "Ik zou graag twee Leander Dendonckers hebben, maar die zijn er niet", antwoordt Riemer op die hypothese bij Het Laatste Nieuws.

De Deen benadrukt dat hij tegen Genk niet over zijn volledige krachtenarsenaal kon beschikken. "We missen Jan Vertonghen, we missen Thorgan Hazard, we missen Anders Dreyer die een knieblessure heeft", klinkt het. Tussen de lijnen door lijkt Riemer de diepgang van zijn selectie in twijfel te trekken. "In onze kern is dat niet optimaal."

Een mogelijk had kunnen zijn om de Jan-Carlo Simic achteraan nog eens een kans te geven, zodat Dendoncker het middenveld kon versterken. "Dan moet je oplossingen zoeken en ik moest de jonge Simic ook wat beschermen. Anders werd het voor hem ook wat veel", wijst Riemer die optie van de hand. Mats Rits moest de metronoom op de middenstrook vormen. Veel vlotte aanvallen kwamen daar niet uit voort. "Mats deed alles wat hij kon", neemt Riemer hem in bescherming.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.