'KBVB eist drie matchen schorsing voor Garcia voor geweigerde hand'

Garcia (OHL) gaf geen hand aan scheidsrechter: 'Bond eist nu drie duels schorsing'

18 september om 10:28

Het zou zomaar kunnen dat Oud-Heverlee Leuven het de volgende weken op wedstrijddagen zonder Oscar Garcia moet stellen. Er hangt de Spaanse trainer namelijk een schorsing van drie speeldage boven het hoofd. De oorzaak? Hij weigerde de scheidsrechter een hand te geven.

Afgelopen weekend leed OHL haar eerste nederlaag van het seizoen. Uitgerekend tegen Sint-Truiden, dat zelf nog niet had mogen proeven van de smaak van de overwinning, liep het mis. Blijkbaar was scheidsrechter Simon Bourdeaud'hui de gebeten hond bij Garcia. Toen die na afloop van de partij een hand wilde geven, weigerde de Spanjaard. In de plaats daarvan antwoordde hij met een wegwerpgebaar.

Dat voorval heeft Bourdeaud'hui in zijn wedstrijdverslag opgenomen. Bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond tilt men daar zwaar aan, in die mate zelfs dat het bondsparket nu een schorsingsvoorstel heeft gedaan van drie speeldagen, meldt Het Laatste Nieuws. OHL kan wel nog in beroep gaan tegen dit voorstel. Mocht de straf toch behouden blijven, dan moet Garcia in de tribune zitten tegen KV Kortrijk (thuis), KAA Gent (uit) en KV Mechelen (uit).

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.