Bayern onder Vincent Kompany, een start met indrukwekkende cijfers

Bayern onder Kompany, een start met indrukwekkende cijfers

18 september om 09:45

Vincent Kompany had zich geen beter Champions League-debuut kunnen wensen. Bovendien presteert de coach naar behoren sinds zijn start bij Bayern München. VoetbalPrimeur.be heeft de statistieken op een rijtje gezet.

Meeste aantal goals in een Champions League-match ooit
Tegen Dinamo Zagreb wist Bayern München maar liefst 9 keer te scoren. Dit had nog nooit eerder in de Champions League plaatsgevonden. Een unicum, en Vincent Kompany mocht het meemaken als trainer van Bayern.


Kompany verloor nog geen match
Bij Bayern heeft Kompany als trainer alle wedstrijden tot nu toe gewonnen. In de Bundesliga waren VfL Wolfsburg, SC Freiburg en Holstein Kiel niet sterk genoeg om Bayern te verslaan. In de eerste ronde van de DFB-Pokal schakelde Bayern SSV Ulm 1846 uit, gevolgd door de negenklapper tegen Dinamo Zagreb in de Champions League.

24 goals in 5 matchen onder Kompany
Natuurlijk telt een Champions League-overwinning met negen goals zwaar mee. Maar ook tijdens de overige wedstrijden heeft Bayern onder Kompany grote overwinningen behaald. Holstein Kiel werd met 1-6 verslagen en SSV Ulm met 0-4. In totaal heeft Bayern 24 goals gescoord in 5 wedstrijden.

Zwaar programma
Bovendien staat Kompany met Bayern op de eerste plek in de Bundesliga, heeft hij twee clean sheets behaald en kreeg hij 5 goals tegen in 5 wedstrijden, wat een schril contrast vormt met de 24 gemaakte goals. Het seizoen is nog jong en de euforie is groot. Een periode met zware wedstrijden breekt aan voor Bayern. Het is dus afwachten of Kompany de uitstekende prestaties kan volhouden met Bayern.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.