Duitse media over Club Brugge: 'Kwaliteit, een goede teamspirit en klein stadion'

Duitse media over Club Brugge: 'Kwaliteit, een goede teamspirit en klein stadion'

18 september om 09:00
Laatste update: 18 september om 09:44

Borussia Dortmund maakt zich op voor Club Brugge. Natuurlijk schreven de Duitse media daarover. VoetbalPrimeur.be dook in het Duitse nieuws om erachter te komen wat de Duitsers te melden hadden over Blauw-Zwart.

Trauma door Club Brugge
Kicker haalde meteen een BVB-trauma naar boven dat te maken had met Club Brugge. In 2003 won Club Brugge in de Champions League-kwalificatie, waardoor Dortmund financieel verder in het nauw kwam. 'Flavio Conceicao. Deze naam klinkt ook vandaag de dag nog als pure poëzie. Voor veel, misschien niet meer zo jonge, fans van Borussia Dortmund gaan er echter alarmbellen rinkelen bij deze naam, en komen er herinneringen boven aan duistere tijden. Flavio Conceicao kwam namelijk in 2003 als een van de laatste grote transfers op weg naar de bijna-faillissementsituatie van Dortmund, en een play-off-duel met Club Brugge gooide olie op het vuur' aldus Kicker.

Transformatie Dortmund
De Duitse legende Lothar Matthäus schreef over de transformatie van Dortmund in Sky Sports Duitsland. 'Hoewel drie belangrijke spelers, Marco Reus, Mats Hummels en Niclas Füllkrug, zijn vertrokken, zie ik Dortmund sterker dan voorgaande jaren. Ik geloof dat zowel de verandering in de coachingbank als de nieuwe spelers een verschil maken, ook al moet de hiërarchie nog een beetje zijn weg vinden. Ik heb een goed gevoel over Dortmund en coach Nuri Sahin, die het volgens mij goed doet en ook in zijn interviews volwassenheid toont.'

Taai Club Brugge
Matthäus ziet Club Brugge als taaie tegenstander. 'BVB gaat als favoriet de wedstrijd in, maar het blijft een vervelende wedstrijd. Brugge beschikt over kwaliteit, een goede teamspirit en een klein stadion. Maar Dortmund wint met 2-1', Lothar Matthäus op schreef Sports Sky Duitsland.

De Champions League-match begint op woensdagavond om 21:00 uur en wordt gespeeld in het Jan Breydelstadion.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.