Straf Royal Antwerp FC op Club Brugge

'Geen wedstrijden zonder fans maar alternatieve straf voor Antwerp na incidenten op Club Brugge'

17 september om 17:04

Royal Antwerp FC kent z'n straf na de incidenten op bezoek bij Club Brugge. Daarbij gooiden Antwerp-fans bengaals vuur op het veld, waarbij Club Brugge-spits Gustaf Nilsson werd geraakt. Daarnaast raakte ook een Antwerp-fan gewond. 

Er zou echter geen sprake zijn van wedstrijden achter gesloten deuren of dergelijke, volgens Het Nieuwsblad. Antwerp krijgt een alternatieve sanctie, in de vorm van een actieplan dat ze moeten opstellen om dit soort incidenten in kaart te brengen, de oorzaken te onderzoeken en concrete maatregelen op te stellen.

Het bondsparket zou daarbij al een leidraad gemaakt hebben. The Great Old krijgt nu een maand de tijd om dit te vervolledigen. Het bondsparket moet op 17 oktober dan oordelen of het opgestelde actieplan volstaat. Indien dat niet het geval zou zijn, kan de disciplinaire commissie een extra sanctie opleggen. 

Royal Antwerp lijkt alvast aan de slag te zijn gegaan. De club heeft volgens advocaat Himpe al een voltijdse veiligheidsconsulent aangeworven. Daarnaast maakt het samen met de politie ook werk van het identificeren van de betrokken fans die hun boekje te buiten gegaan zijn. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.