Verheyen over invloed nieuw format op Club Brugge in Champions League

Verheyen over invloed nieuw format op Club Brugge: “Onrechtvaardig gevoel”

17 september om 14:17
Laatste update: 17 september om 15:33

Gert Verheyen blikt vooruit op de start van de competitiefase van de Champions League. Verheyen is positief over de nieuwe opzet van de Champions League, maar geeft aan dat het wel aanpassen wordt. Ook ziet Verheyen nadelen voor Club Brugge. Blauw-Zwart mag het woensdagavond gaan opnemen tegen Borussia Dortmund in het Jan Breydelstadion.

Verheyen geeft aan dat het nieuwe competitieformat van de Champions League aanpassen wordt. De analist geeft de UEFA Cup in 2005 als voorbeeld, waarin er groepen waren met vijf clubs. Daar waren er twee matchen die thuis gespeeld werden en twee matchen op verplaatsing.

“Ik heb dat één seizoen meegemaakt en vond dat maar niets. Het was oneerlijk en dat is nu eigenlijk ook weer het geval. Waarom speelt Club Brugge ook niet thuis tegen Sturm Graz, wellicht toch de meest haalbare van alle tegenstanders?”, citeert Het Nieuwsblad Verheyen.

Verheyen is het niet volledig eens met het nieuwe format. “Dat geeft toch een onrechtvaardig gevoel. Dat systeem van de UEFA Cup indertijd heeft het vijf seizoenen volgehouden en werd met de introductie van de Europa League weer afgeschaft”, besluit Verheyen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.