Verheyen positief over nieuw format in de Champions League

Verheyen over format CL: “Voorspelbaarheid dood van de sport, sta ervoor open”

17 september om 08:32

Gert Verheyen blikt vooruit op de start van de competitiefase van de Champions League. Verheyen is positief over de nieuwe opzet van de Champions League. Club Brugge mag het woensdagavond gaan opnemen tegen Borussia Dortmund in het Jan Breydelstadion.

De Champions League groepsfase is vervangen door de Champions League competitiefase. De ploegen gaan acht verschillende matchen spelen tegen acht verschillende tegenstanders. Er komt een klassement waarin niet alle clubs tegen elkaar hebben gespeeld.

“Eerst wil ik even meegeven dat ik deze verandering op het eerste gezicht goed vind. Ik zeg op het eerste gezicht omdat we uiteraard eerst nog in de praktijk moeten zien of het beter en interessanter wordt”, deelt Verheyen via Het Nieuwsblad.

Verheyen noemt de vorige groepsfase van de Champions League voorspelbaar. “Bij het vorige format was het voorspelbaar geworden. Bij het begin van de groepsfase wist je doorgaans al wie de nummers één en twee in een groep zouden worden”, aldus Verheyen.

“Eén verrassing, maximum twee, waren mogelijk maar het was altijd goed in te schatten. Voorspelbaarheid is de dood van de sport. Ik sta dus zeker open voor verandering”, besluit Verheyen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.