Vincent Kompany ontvangt KAA Gent-coach Wouter Vrancken bij Bayern München

Kompany krijgt opvallend bezoek in aanloop naar Champions League-match

16 september om 22:47

Vincent Kompany ontving maandag een opvallende gast bij Bayern München. Niemand minder dan KAA Gent-coach Wouter Vrancken was naar Zuid-Duitsland getrokken om hem op te zoeken.

De twee zijn al even bevriend en dat is gegroeid toen Vrancken bij KV Mechelen zat en Kompany bij RSC Anderlecht. "Bij de eerste keer dat wij tegen elkaar uitgekomen zijn was de appreciatie direct groot", zei de coach van de Buffalo’s bij Het Laatste Nieuws

De bezoekjes van Vrancken zijn van terugkerende aard, ook in Engeland kreeg Kompany bezoek van hem. "Ik probeer ieder jaar weleens om bij Vinnie langs te komen en nu kwam het goed uit. Ik ben dan ook in Burnley geweest en dan nu hier, dat is leuk dat je dat even kan zien", vertelt hij. 

De stap naar Bayern München had Vrancken niet direct zien aankomen, maar hij is ervan overtuigd dat Kompany de juiste man voor de job is. "Verrast was ik wel, want dat is niet zo’n evidente stap. Er waren wat twijfels van buiten, maar als ik hier de stemmen hoor van binnen de club waren ze wel overtuigd. En hij doet het heel goed."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.