Geheimzinnig proces tegen Manchester City begonnen

'Proces van de eeuw' tegen Man City begonnen op geheime locatie in Engeland

16 september om 18:18

Het 'proces van de eeuw', waarin Manchester City zich moet gaan verdedigen tegen maar liefst 115 beschuldigingen van financiële malversaties, is officieel begonnen. Het voltrekt zich op een onbekende locatie ergens in Engeland. 

Van die 115 beschuldigingen vonden er tachtig plaats tussen 2009 en 2018. De andere aanklachten vanuit de Premier League komen voort uit het niet bereid zijn om mee te willen werken aan het onderzoek. Het Duitse blad Der Spiegel publiceerde in 2018 de gelekte documenten. Sindsdien ligt de financiële afdeling van de club onder een vergrootglas. 

Verwacht wordt dat de verhoren sowieso tien weken in beslag zullen nemen. Een uitspraak komt er waarschijnlijk pas volgend jaar. Het ligt in de lijn der verwachting dat de Engelse topclub hoge boetes moet gaan betalen. Ook bestaat er een scenario waarin City titels moet inleveren, en puntenaftrek zal moeten incasseren. 

Het proces is behoorlijk mysterieus. De namen van de commissieleden blijven geheim, evenals de locatie waar alles plaatsvindt. Vanuit de club zelf klonk er ook radiostilte. Alleen manager Pep Guardiola liet zich er afgelopen vrijdag over uit. "Ik ben blij dat het maandag begint. Ik weet wat mensen willen horen, wat ze verwachten. Dat lees ik immers al jaren. Maar iedereen is onschuldig tot zijn schuld bewezen is", sprak de Spanjaard ietwat cryptisch.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.