Haaland neemt City bij de hand na zware week: Man City nog altijd foutloos

Haaland neemt City bij de hand na zware week: Engelse kampioen nog altijd foutloos

14 september om 18:10

Manchester City is dankzij Erling Haaland nog steeds foutloos in de Premier League. Met twee goals gidste de Noorse spits zijn ploeg naar een 2-1 zege tegen Brentford, nadat hij een moeilijke week kende op privégebied. Bij Manchester City deed Kevin De Bruyne de hele wedstrijd mee. Jeremy Doku bleef de hele match op de bank bij The Citizens. 

Aanvankelijk was het de vraag of Haaland mee zou gaan spelen met City tegen Brentford. Deze week overleed Ivar Eggja, een goede vriend van de familie Haaland. Eggja heeft ook een grote rol van betekenis gespeeld in het begin van de loopbaan van de aanvalsleider. Ondanks het trieste nieuws koos Haaland ervoor om te spelen tegen Brentford. Hij zag City echter al na 22 seconden op achterstand komen.

Na onhandig uitverdedigen van John Stones bleef de bal in de zestien van The Citizens hangen. Daar maakte Yoane Wissa dankbaar gebruik van: met een kopballetje maakte hij de snelle 0-1. Het antwoord van de thuisploeg liet echter niet lang op zich wachten: nog geen twintig minuten later kwam City langszij door Haaland. Via Kevin De Bruyne kwam de bal bij de goalgetter terecht, die vervolgens knap in de verre hoek raak schoot. Haaland juichte ingetogen na zijn goal.

Nog geen kwartier later was het weer raak voor Manchester City en Haaland. Met een lange trap gaf notabene doelman Ederson de assist op Haaland, die het vervolgens knap afmaakte. Vervolgens bleef het lang spannend in het Etihad Stadium: Brentford bleef in de wedstrijd en kreeg net als de thuisploeg genoeg kansen. Gescoord werd er echter niet meer. City wist de overwinning dus over de streep te trekken.

Daardoor is de formatie van Pep Guardiola nog altijd foutloos in de Premier League na de eerste vier wedstrijden. City gaat nu ook eenzaam aan kop in de Engelse competitie, doordat het Liverpool van Arne Slot en Brighton & Hove Albion tegelijkertijd punten hebben laten liggen.

Overige uitslagen
Liverpool - Nottingham Forest 0-1
Fulham - West Ham United 1-0
Crystal Palace - Leicester City 2-2 (nog bezig)
Brighton & Hove Albion - Ipswich Town 0-0