Leipzig morst punten met Rode Duivels Openda en Vermeeren

Leipzig morst met Rode Duivels, Openda mist opnieuw strafschop, Leverkusen wint

14 september om 18:02

RB Leipzig met Lois Openda en Arthur Vermeeren als invaller punten laten liggen in de Bundesliga. In eigen huis kwamen Die Roten Bullen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Union Berlin. Openda had van grote waarde kunnen zijn, maar miste opnieuw een strafschop. Kampioen Bayer Leverkusen boekte juist een overtuigende zege op TSG Hoffenheim.

RB Leipzig - Union Berlin 0-0
Bij Leipzig startte Openda in de basis, Vermeeren kwam na 66 minuten spelen het veld binnen, samen met Antonio Nusa (ex-Club Brugge). Bij Union Berlin kwam onze landgenoot Yorbe Vertessen ook in de tweede helft het veld binnen.

De thuisploeg nam vanaf de eerste minuut het initiatief, had veruit het meest de bal en creëerde ook goede kansen. Gescoord werd er echter niet in de Red Bull Arena. In de 74e minuut nam Openda zijn verantwoordelijkheid vanop de stip, maar de Rode Duivel miste opnieuw. In de slotfase was Union Berlin wel nog plotseling een aantal keer dicht bij de winnende treffer. Door het gelijkspel is Leipzig van zijn perfecte score af in de Bundesliga: de ploeg van Alexander Zickler heeft nu zeven punten na drie duels.

TSG Hoffenheim - Bayer Leverkusen 1-4
Kampioen Leverkusen had op bezoek bij Hoffenheim wat goed te maken, nadat het voor de interlandbreak ten onder ging tegen RB Leipzig. Leverkusen kwam na iets meer dan een kwartier spelen al op voorsprong kwam via Martin Terrier. Na een half uur spelen verdubbelde Victor Boniface (ex-Union SG) de marge, maar niet veel later maakte Mërgim Berisha op fraaie wijze de aansluitingstreffer, door de bal uit een voorzet goed aan te nemen en daarna raak te schieten.

In de loop van de tweede helft nam Leverkusen uiteindelijk afstand van Hoffenheim. In de 72ste minuut maakte Florian Wirtz er vanaf elf meter 1-3 van, terwijl Boniface niet veel later op aangeven van Frimpong zijn tweede maakte. Door de overwinning klimt Leverkusen weer wat op de ranglijst en heeft het nu zes punten na drie duels.