Degryse vraag zich af of nieuwe format Champions League goed is voor Club Brugge

'Weet niet of nieuwe Champions League in voordeel is van clubs als Club Brugge'

16 september om 08:25

Club Brugge begint aanstaande woensdag aan de Champions League. Meteen krijgt Blauw-Zwart een zware tegenstander op bezoek: Borussia Dortmund, de finalist van vorig seizoen. Marc Degryse vraagt zich echter af of het nieuwe format van het toernooi gunstig zal zijn voor Club Brugge.

Degryse heeft weinig aan te merken op het spel van Club Brugge. 'Ook over Club Brugge blijf ik positief. Zij hebben — net als Racing Genk op Cercle — een lastige uitwedstrijd tot een goed einde gebracht', pende Degryse in Het Laatste Nieuws.

Het nieuwe Champions League-format zou echter impact kunnen hebben op Club Brugge. 'Alleen weet ik niet of de nieuwe opzet van de Champions League in het voordeel is van clubs als Club Brugge. Vroeger wist een topclub: als ik 4 op 6 pak tegen de kleinere teams, zal ik bij de eerste twee zijn om mij te kwalificeren. En dan waren ze al eens tevreden met een punt op verplaatsing', schreef Degryse. 

De analist verwacht niet dat de topclubs zich zullen inhouden. 'Nu — als zij bij de top 8 willen zijn — zal Dortmund een wedstrijd als die op Club moeten winnen. Meer dan vroeger zullen grote clubs het gaspedaal induwen tegen ploegen als Club Brugge', aldus Degryse.

Na het Champions League-duel speelt Blauw-Zwart op zondag tegen KAA Gent in de Jupiler Pro League.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.