Roef man van de match bij Gent: "Dat zegt veel"

Gent gaf nog pak kansen weg tegen KV Mechelen: "Dat zou niet mogen tegen tien man"

15 september om 23:16

KAA Gent boekte haar derde overwinning van het seizoen door KV Mechelen met 2-0 te verslaan. Toch had die uitslag ook anders kunnen zijn. De bezoekers kregen namelijk een resem open doelkansen, die ze echter stuk voor stuk vakkundig de nek omwrongen. Zo had Davy Roef nog meer werk dan verwacht.

2-0 aan de rust en bovendien stond KV Mechelen toen al met z'n tienen, na een dubbele gele prent voor Jules Van Cleemput. Gent speelt dat eenvoudig uit, zou je dan denken, maar niets bleek minder waar. De thuisploeg speelde nog met vuur en gaf door slap verdedigen enkele zuivere kansen weg. Gelukkig voor De Buffalo's stond Roef niet te slapen. De doelman kreeg zelfs de trofee voor 'Man van de Match'. "Het zegt veel over onze tweede helft en het aantal kansen die we tegen kregen", moest ook hij even slikken bij de website van Gent.

Dat zijn ploegmaats de controle uit handen gaven na de rust, was ook Roef al opgevallen. "Dat zou niet mogen tegen tien man", is hij streng. Of dat aan een gebrek aan concentratie lag, kan het sluitstuk niet zeggen. "Uiteraard weten we dat zo’n terugval niet mag. Zelfs tegen een ploeg als Mechelen, die ook met een man minder goed voetbal op de mat bracht."

Roef zelf deed het alvast prima. Ook de afgelopen weken was hij al enkele keren belangrijk met een goede ingreep. "Ik mag inderdaad niet klagen met mijn seizoensbegin. Nu is het volhouden om deze lijn te kunnen doortrekken", besluit hij met de glimlach.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.