KAA Gent wint van KV Mechelen in Jupiler Pro League

Gent verslaat KV Mechelen, twee keer geel binnen een minuut voor Van Cleemput

15 september om 21:10
Laatste update: 15 september om 21:19

KAA Gent wist zondagavond zijn derde wedstrijd van het seizoen te winnen. De Buffalo's versloegen KV Mechelen met 2-0. Jules Van Cleemput kreeg bij de bezoekers rood na een reactie op de scheidsrechter.

Al vroeg in de wedstrijd wist Gent op voorsprong te komen. Na een pass van Mathias Delorge was het Franck Surdez die de 1-0 stand op het scorebord zet. In de 31e minuut is het Noah Fadiga die de voorsprong weet uit te breiden. De Senegalees schoot op aangeven van Omri Gandelman de 2-0 tegen het net.

Twee keer geel binnen een minuut
In de blessuretijd van de eerste helft kwam KV Mechelen met tien man te staan. Na een overtreding ontving Jules Van Cleemput een gele kaart van scheidsrechter Kevin Van Damme. Met deze beslissing was de verdediger het overduidelijk niet eens, voor het uiten van zijn frustraties kreeg Van Cleemput zijn tweede gele kaart waardoor KV Mechelen de wedstrijd met tien spelers moet volmaken.

Een gemakkelijke tweede helft werd het niet voor Gent, dat met een man meer op het veld stond. Het was KV Mechelen dat de meeste aanspraak had op een doelpunt met kansen van Patrick Pflücke en Rob Schoofs. Gescoord werd er uiteindelijk niet meer waardoor de eindstand 2-0 bleef.

Derde overwinning voor Gent
Het was de derde overwinning voor de ploeg van trainer Wouter Vrancken. Een overwinning die ondanks het niet overtuigende spel vertrouwen zal geven. In de volgende speelronde zullen de Buffalo’s het opnemen tegen koploper Club Brugge. Mechelen ontvangt dan weer Cercle Brugge op zondag.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.