FC Barcelona wint overtuigend van Girona

Barça overtuigt opnieuw en wint dankzij wervelende Yamal overtuigend van Girona

15 september om 18:23

FC Barcelona heeft een overtuigende 1-4 overwinning geboekt op bezoek bij Girona. Mede dankzij een wervelende Lamine Yamal, die twee keer trefzeker was, werd de ploeg van onder meer Daley Blind en Donny van de Beek gemakkelijk opzij gezet.

In de openingsfase was Barça heer en meester in Girona, maar ze wisten geen grote kansen te creëren. Na een halfuur wist de ploeg van Hansi Flick het overwicht om te zetten in een voorsprong. Yamal pakte de bal af van David López en schoot raak in het dak van het doel: 0-1.

Voor rust was het nog een keer raak voor het supertalent. Robert Lewandowski gaf de bal terug op de rand van het strafschopgebied, waar Yamal klaarstond om de 0-2 binnen te schieten. In de blessuretijd van de eerste helft leek Girona een strafschop te krijgen na een handsbal van Iñigo Martínez, maar de VAR oordeelde dat de bal via Alejandro Baldé op de arm kwam van de verdediger en dat er niets meer aan kon doen. Daardoor werd de beslissing van de scheidsrechter teruggedraaid.

Vlak na rust was ook zomeraankoop Dani Olmo trefzeker voor Barça. Vanuit een moeilijk hoek schoot de Spaans international de bal snoeihard tegen de touwen. Ook Pedri wist het net te vinden namens Barça. De middenvelder werd oog-in-oog gezet met de doelman na een prachtige pass van Marc Casadó en faalde niet: 0-4. In de slotfase deed Cristhian Stuani nog wel wat terug voor de thuisploeg en zette de 1-4 op het scorebord.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.