Yamal blikt terug op eerste training bij FC Barcelona

Yamal moest angst overwinnen bij FC Barcelona: "Durfde de kleedkamer niet in"

9 september om 11:10

Lamine Yamal was in zijn eerste paar trainingen bij FC Barcelona erg zenuwachtig. Inmiddels is het zeventienjarige toptalent uitgegroeid tot één van de smaakmakers van zowel Barça als het Spaanse voetbalelftal. Hij heeft een bijzondere verklaring voor zijn talent.

"Ik durfde de kleedkamer niet in", vertelt Yamal in gesprek met L'Equipe. "Ik bleef een tijdje op de fiets in de sportschool zitten. Zonder iets te doen. Ansu (Fati, red.) kende ik al een beetje, hij vergezelde me toen. Ook Jordi Alba, Gerard Piqué en Miralem Pjanic waren er. Ik was zenuwachtig, ik kende deze spelers alleen van tv en opeens speelde ik met ze."

Waar zijn talent vandaan komt? "Thuis voetbalde ik graag met mijn honden. Mijn vader zei altijd dat ik niet bang moest zijn en dat ze met niet zouden bijten, dus speelde ik met ze", antwoordt Yamal. Hij zag het als een onderdeel van zijn training. "Een hond voorbij dribbelen is het moeilijkste wat je kunt doen. Ook het spelen op betonnen veldjes heeft me geholpen om mijn skills te ontwikkelen. Daar heb ik mijn angst om met oudere spelers te voetballen overwonnen. Uiteindelijk speelde ik altijd tegen tegenstanders van zeven of acht jaar ouder."

Ook bij Barça en de Spaanse ploeg staat Yamal met veel oudere spelers op het veld. "Het klopt dat ik van het kijken naar het EK op televisie ben uitgegroeid tot een van de hoofdrolspelers. Een voorbeeld waar kinderen graag naar kijken. En dan winnen we ook nog. Dat is toch ongelooflijk?", besluit de vleugelaanvaller.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.