Vorm Gimenez bij Feyenoord 'echt zorgelijk'

Ex-Antwerp-verdediger gesel voor Gimenez: "Verloor elk duel van Peersman"

15 september om 13:40
Laatste update: 15 september om 13:41

Santiago Gimenez kon zaterdag weer geen potten breken in het Eredivisie-duel van Feyenoord met FC Groningen (2-2). Dat was mede dankzij een goede prestatie van Marvin Peersman. Onze 33-jarige landgenoot speelde in het verleden nog voor KSK Beveren en Royal Antwerp FC, maar wordt ondertussen in Groningen op handen gedragen. Ex-Genk-coach Mario Been maakt zich echter vooral zorgen over de slechte prestaties van de Mexicaanse spits.

"Giménez speelt wederom niet geweldig, het is heel moeizaam", begint Been bij ESPN. Analist Kees Kwakman vraagt zich af wat de oorzaak is. "Ik begin het echt zorgelijk te vinden. Het is een nieuw seizoen... En natuurlijk zit hij met dat reizen, dat je daardoor geen energie hebt, maar dan moet je niet spelen."

Momenteel laat Gimenez te weinig zien bij Feyenoord, oordeelt de analist. "Als de tegenstander één-op-één doordekt, dan moet je een spits hebben die aanspeelbaar is en de ballen vasthoudt. Tegen Peersman verliest hij nu alle duels."

De ondertussen 33-jarige centrale verdediger is een steunpilaar bij FC Groningen en bewees tegen Feyenoord nogmaals zijn waarde. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.