Nottingham stunt op bezoek bij Liverpool op Anfield

Nottingham Forest stunt op Anfield en bezorgt Liverpool eerste puntverlies

14 september om 18:20

Liverpool heeft zijn eerste puntverlies geleden in de Premier League dit seizoen. Nottingham Forest verraste alles en iedereen op Anfield en won met 0-1. Het betekende tevens de eerste tegentreffer voor Arne Slot en zijn mannen.

Liverpool begon met dezelfde elf namen als die Manchester United op Old Trafford met 0-3 versloegen. Dat betekende dat Oranje-uitblinker Ryan Gravenberch wederom het vertrouwen kreeg van coach Slot.

De wedstrijd had wat tijd nodig om los te komen, in de zeventiende minuut was Luis Diaz voor het eerst dicht bij een doelpunt. Even later kregen ook Diogo Jota en Alexis Mac Allister grote kansen op de 1-0, maar Nottingham-doelman Matz Sels hield zijn doel schoon.

Na een uur spelen greep Slot hard in en voerde hij drie wissels door. Toch was het Nottingham dat in de tweede helft het dichtst bij de openingstreffer was via Anthony Elanga. Een paar minuten later was het alsnog raak voor de bezoeker; invaller Callum Hudson-Odoi zette zijn ploeg verrassend op voorsprong en kreeg Anfield stil.

Daar waar Liverpool aan begon te dringen en op zoek was naar de gelijkmaker, kreeg Elanga dé kans op 0-2, maar Alisson bracht redding. In minuut 88 was Van Dijk dicht bij de gelijkmaker, zijn kopbal vloog net over de lat. Liverpool slaagde er niet in om gelijk te maken, wat het eerste puntverlies van de ploeg van Slot in de Premier League betekende.