Koopmeiners ontvangt complimenten van Claudio Marchisio bij Juventus

Icoon van Juventus met lof over 'topaanwinst' Koopmeiners: 'Absolute alleskunner'

14 september om 15:08

Teun Koopmeiners kan rekenen op lof van Claudio Marchisio. De Nederlander maakte deze zomer de overstap van Atalanta Bergamo naar Juventus en kreeg in Turijn het speciale rugnummer acht toegewezen, dat vroeger op de rug van het clubicoon stond. Laatstgenoemde ziet veel overeenkomsten tussen hemzelf en Koopmeiners.

"Ik ben opgewonden door zijn komst. Ik ben blij dat hij er eindelijk is én ik ben blij dat hij rugnummer acht draagt, dat ik ook jarenlang heb gedragen", laat Marchisio La Gazzetta dello Sport optekenen. "Ik wens Teun het allerbeste. Ik hoop dat hij boven zichzelf uitstijgt en de tifosi van Juventus iets speciaals zal geven."

Marchisio ziet in de Nederlander een topaanwinst voor 'zijn' Juventus. "Hij is een absolute alleskunner. Hij is ook nog eens fysiek sterk. Het is een intelligente jongen, op en naast het veld. Koopmeiners is een geweldig impuls voor de club. Dat was ook nodig om weer serieus mee te doen. Ik kijk uit naar zijn spel in de Champions League."

In meer dan tien seizoenen speelde Marchisio zelf 389 officiële wedstrijden voor de Oude Dame. Daarin won hij zeven keer de Serie A. Juventus zakte in de jaren daarna wat af, maar het clubicoon ziet dat de Italiaanse grootmacht de weg naar boven weer heeft ingeslagen. "Internazionale blijft de sterkste in Italië, maar Juventus komt er weer aan. Ze zijn goed begonnen in de competitie. Met Koopmeiners hebben ze in ieder geval veel kwaliteit gehaald", besluit de ex-middenvelder.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.